Lenen & terugbrengen

Met jouw lidmaatschap heb je toegang tot de werkplekken in de bibliotheken, de complete online collecties en niet te vergeten leen je materiaal uit de fysieke collectie van de Bibliotheek Amstelland én daarbuiten. Met één inlogaccount heb je toegang tot alle bibliotheekdiensten.

Heb je iets gevonden dat je wilt lenen? Dat kun je helemaal zelf doen bij de uitleenbalie.

Met een Basisabonnement mag je 10 items tegelijk lenen. Je leentermijn is drie weken. Met een Onbezorgd-abonnement leen je maximaal 20 items tegelijk. Je leentermijn is niet drie maar zes weken.

Andere regels voor externe materialen en e-books
Voor materialen die je reserveert uit andere Bibliotheken, bij Muziekweb of bij Filmbieb geldt altijd een uitleentermijn van drie weken, ongeacht je abonnement. Let op: Filmbieb houdt op te bestaan vanaf 1 juli 2023.

Voor de e-books en luisterboeken uit de Online Bibliotheek hanteren we een uitleentermijn van drie weken. Je kunt maximaal 10 e-books en 10 luisterboeken tegelijk lenen. 

Met ons inlogsysteem heb je maar één inlogaccount nodig voor alle bibliotheekdiensten. Of je nu een boek wilt reserveren of verlengen in Mijn Bibliotheek/Mijn Menu, onze App, of bij de Online Bibliotheek een e-book, luisterboek of online tijdschrift wilt lenen. Ook voor online cursussen en andere bibliotheekwebsites gebruik je dit inlogaccount

Meer over Reserveren

Meer over E-books & luisterboeken

Verlengen

Je mag je geleende materialen kosteloos verlengen, bijvoorbeeld als je het boek nog niet uit hebt. Dat doe je via Mijn Bibliotheek of de app. Je kunt maximaal twee keer je leentermijn verlengen. Als iemand het item gereserveerd heeft, is het niet mogelijk om te verlengen. Je verlengperiode gaat in op de datum waarop verlengd wordt. Verlengen van e-books, Muziekweb- en Filmbieb items is niet mogelijk.

Terugbrengen

Je kunt de materialen tijdens openingstijden terugbrengen bij alle vestigingen van de Bibliotheek Amstelland.

Als je je geleende materialen binnen de uitleentermijn terugbrengt, heb je geen extra kosten. Daarna brengen we telaatgeld in rekening, dat je kunt afrekenen bij de betaalautomaat of via iDeal bij Mijn Bibliotheek.

Wil je liever geen gedoe met boetes? Neem Maandje Bieb Onbezorgd. Je betaalt dan geen boetes als je je materiaal te laat terugbrengt. Meer weten? Kijk op de pagina Lid worden.

Leentermijnen

Leentermijn met Basis Leentermijn met Onbezorgd / Dubbel Telaatgeld per dag
Boek, tijdschrift, bladmuziek en luisterboeken 3 weken 6 weken €0,20 / gratis bij Onbezorgd
Games, films en cursussen 3 weken 6 weken €0,80 / gratis bij Onbezorgd
Materialen uit andere bibliotheken, Muziekweb of Filmbieb 3 weken 3 weken Zoals hierboven.
Online Bibliotheek (e-books, luisterboeken) 3 weken 3 weken Niet van toepassing.

Inleverherinnering

We willen graag dat je zonder gedoe leent bij de Bibliotheek. Het liefst krijgen we de materialen binnen de inlevertermijn weer terug, ook als je een Onbezorgd-abonnement hebt. Zo kunnen ze ook weer door anderen geleend worden. Daarom sturen we je een aantal herinneringen.

  • Inleverattendering vlak voor het verstrijken van de uitleentermijn.
  • Herinnering na het verstrijken van de uitleentermijn.
  • Rekening voor het vervangen het materiaal, indien we ook na de herinnering niks van je horen.

Kosten bij beschadiging of verlies

Gebeurt er een ongelukje met iets dat je leent of raak je materiaal kwijt? Dan vervangen wij het en brengen we daarvoor kosten bij je in rekening. Misschien tref je materiaal bij ons aan met schade. Wil je dat dan meteen aan ons doorgeven?