Onderwijs

Educatie 2024-2025

Wie goed is in lezen en taal is beter in staat de wereld te begrijpen. Daarom is het belangrijk dat alle kinderen, van jong tot oud, met plezier leren lezen, voorgelezen worden én vaardig worden in het gebruik van media. De bibliotheek ondersteunt daarbij met collectie, deskundigheidsbevordering, boeiende lessen en structurele samenwerkingsverbanden.
Bekijk het complete aanbod in onze webshop en bestel direct.

Bekijk het complete aanbod in onze webshop en bestel direct.

Belang van leesplezier

"Het meest recente Pisa onderzoek van december 2022 bevestigt dat jongeren steeds minder tijd aan lezen besteden en er minder plezier aan beleven. Dit maakte o.a. dat de toenmalige ministers Van Engelshoven en Slob opriepen tot een Leesoffensief. En daar doet de bieb graag aan mee! [...]" 

Lees onze column

Aanbod voor schooljaar 2024-2025:

nieuwe folder aanbod onderwijs 2024-2025

Whitepaper 'de Bibliotheek op school'

Lees over de ervaringen van de Brede School Omnibus in Amstelveen met de samenwerking met de Bibliotheek Amstelland.

Lees de whitepaper

Primair onderwijs

Kinderen die veel lezen, worden beter in taal. Leesplezier is de sleutel. De Bibliotheek is er ook voor 21st century skills! Met landelijke programma's ondersteunen we het onderwijs.

Over de Bibliotheek op school

Webshop Primair Onderwijs

Voortgezet onderwijs

Jongeren beleven minder plezier aan lezen en het leesniveau gaat achteruit. De Bibliotheek helpt middelbare scholen om jongeren tot lezen te stimuleren en ze leren om te gaan met internet en media.

Over de Bibliotheek op school VO

Webshop Voortgezet Onderwijs

Voor- en vroegschools

Creëer een taalrijke omgeving, zowel thuis als in de kinderopvang. Dit heeft een positieve invloed op de taalontwikkeling van baby's en peuters. De Bibliotheek biedt collectie, trainingen en activiteiten.

Over Boekstart in de Kinderopvang

Webshop Kinderopvang

Buitenschoolse opvang

Ben je op zoek naar leuke en leerzame activiteiten voor jouw bso-groepen? De Bibliotheek geeft jullie graag een Maakplaats-workshop, in de Bibliotheek of op locatie.

Over de Maakplaats

Webshop Buitenschoolse Opvang

Snel naar