Windows, Word, Excel

Digitaal meedoen

Gratis cursussen van Seniorweb

De basis leren kennen van Windows, Word en Excel? Start hier!
Je leert zelfstandig, via internet. Wanneer en waar jij wilt. In je eigen tempo.

Deze online cursussen van SeniorWeb zijn gratis. Je hebt wel een account
nodig. Dat kun je aanvragen bij de Bibliotheek, ook als je geen lid
bent.


Word

Je leert de basis van Word. Zet een mooi document in elkaar: een nieuw document aanmaken, tekst en afbeeldingen opmaken, en maak het compleet met een inhoudsopgave.

Naar cursus Word

Excel

Leer de basisbeginselen van Excel. Je maakt kennis met de termen werkblad, rijen, kolommen en cellen. En je leert simpele berekeningen maken, gegevens vormgeven en gegevens weergeven in een grafiek.

Naar cursus Excel


Basis Windows 10

Je leert de belangrijkste onderdelen van Windows 10 kennen. Je kunt een Windows-computer gaan gebruiken. Ook leer je hoe je de basisinstellingen naar jouw wens aanpast.  

Naar cursus Basis Windows 10

Basis Windows 11

Je leert de belangrijkste onderdelen van Windows 11 kennen. Je kunt een Windows-computer gaan gebruiken. Ook leer je hoe je de basisinstellingen naar jouw wens aanpast.  

Naar cursus Basis Windows 11


Windows 10 en 11-computer bedienen

Je leert over computers met Windows 11 en Windows 10. En hoe je die bedient met een toetsenbord en muis. Je oefent ook met de basisfuncties van het toetsenbord.  

Naar cursus Windows 10 en 11-computer bedienen

Veiligheid en onderhoud (Windows 10)

Je ziet hoe je de computer kunt beveiligen en onderhouden. Leer een goed wachtwoord kiezen, antivirus- en anti-spyware-software gebruiken, back-ups maken, herstelpunten terugzetten en programma's verwijderen.

Naar cursus Veiligheid en onderhoud (Windows 10)


Werken met Windows 10

Je leert werken met een Windows 10-computer. Bijvoorbeeld hoe je bestanden, mappen en apps gebruikt. Ook gaat het over de apps Verkenner, Mail en Edge. En over onderhoud en veiligheid.

Naar cursus Werken met Windows 10

Werken met Windows 11

Je leert werken met een Windows 11-computer. Bijvoorbeeld hoe je bestanden, mappen en apps gebruikt. Ook gaat het over de apps Verkenner, Mail en Edge. En over onderhoud en veiligheid.

Naar cursus Werken met Windows 11


Verkenner Windows 10

Je leert werken met de Verkenner op een Windows 10-computer. Bekijk alle onderdelen van het Verkenner-venster. Leer zoeken in de Verkenner. En breng orde aan op de computer met bestanden en mappen.

Naar cursus Verkenner Windows 10

Verkenner Windows 11

Je leert werken met de Verkenner op een Windows 11-computer. Bekijk alle onderdelen van het Verkenner-venster. Leer zoeken in de Verkenner. En breng orde aan op de computer met bestanden en mappen.

Naar cursus Verkenner Windows 11

Moet je iets regelen via internet?

Bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek helpen we je verder. We geven je informatie over bijvoorbeeld DigiD, belastingen, toeslagen en het coronabewijs. Of verwijzen je naar een handige cursus of hulp in de buurt.

Over het Informatiepunt Digitale Overheid