Makkelijk Lezen Plein

Eén op de tien kinderen heeft moeite met lezen. Speciaal voor hen heeft
de Bibliotheek een collectie samengesteld. Met leuke, grappige en spannende (luister)boeken, die het leesplezier vergroten.

Want als je plezier hebt in lezen, ga je vanzelf meer en sneller lezen!

Voor wie?

Het Makkelijk Lezen Plein (MLP) is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar met leesproblemen. De meeste kinderen hebben dyslexie. Maar het MLP is eigenlijk voor alle kinderen die moeite hebben met lezen of lezen (nog) niet leuk vinden.

Aangepaste collectie

Speciaal voor deze kinderen is er een selectie van leesboeken, weetboeken en luisterboeken. Hierbij is gelet op lettertype, lay-out en verhalen die vanaf het begin grappig of spannend zijn. Ook staan boeken met de omslag naar voren, om het uitzoeken van leuke boeken makkelijker te maken.

Makkelijk Lezen tips groep 5-6 & 7-8

De Makkelijk Lezen-lijst bestaat uit titels die speciaal zijn geselecteerd voor kinderen die met tegenzin een boek oppakken, leesproblemen hebben, zoals bijvoorbeeld dyslexie. Ze sluiten aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2023: Bij mij thuis.

Naar de lijst

Dyslexie-abonnement

  • Gratis

    Heb je dyslexie en ben je in het bezit van een dyslexieverklaring? Dan kun je kosteloos je huidige abonnement laten omzetten naar een Dyslexie-abonnement (t/m 17 jaar).

  • Zes weken lenen

    Met een dyslexie-abonnement kun je zes weken lenen, waardoor je op je eigen tempo je boek lekker kan uitlezen.

  • Regel het in de Bibliotheek

    Kom naar de Bibliotheek om een dyslexie-abonnement af te sluiten. Vergeet je je verklaring niet mee te nemen?

Handige links

Op zoek naar meer informatie over het vergroten van leesplezier, neem dan eens een kijkje op een van de volgende websites: