E-books, luisterboeken & tijdschriften

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je eenvoudig door slechts één keer in te loggen in de Online Bibliotheek: de online vestiging van je eigen vertrouwde bieb.

Met ons inlogsysteem heb je maar één inlogaccount nodig voor alle bibliotheekdiensten. Of je nu een boek wilt reserveren of verlengen in Mijn Bibliotheek/Mijn Menu, onze App, of bij de Online Bibliotheek een e-book, luisterboek of online tijdschrift wilt lenen. Ook voor online cursussen en andere bibliotheekwebsites gebruik je dit inlogaccount

Dit vind je in de Online Bibliotheek

  • E-books

    Duizenden e-books voor je telefoon, tablet, e-reader en computer.

  • Luisterboeken

    Altijd en overal genieten van onze luisterboeken, snel gedownload in de handige app.

  • Tijdschriften

    Leen maximaal vijf tijdschriften tegelijk voor de duur van 3 weken

Aan de slag

Met ons inlogsysteem heb je met één inlogaccount toegang tot alle bibliotheekdiensten. Dus ook als je e-book of luisterboek wil lenen, maak je hier gebruik van. 

Nog geen lid? Regel dit dan eerst en ga daarna direct van start bij de Online Bibliotheek met e-books en luisterboeken. Veel lees- en luisterplezier!

Registreren op onlinebibliotheek.nl

Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten?

Zoek & vind

Bekijk het aanbod van e-books en luisterboeken op onlinebibliotheek.nl of in de app voor tablet of smartphone. Als je via de catalogus van de Bibliotheek Amstelland zoekt, kun je in het menu links ook 'E-books' vinden.

Wat mag ik lenen?

Type abonnement Keuze uit deze e-books en luisterboeken Uitleentermijn
Abonnementen voor jeugd Alle jeugdboeken, boeken van 'Lezen voor de lijst' en boeken voor volwassenen van een beperkt aantal uitgeverijen Maximaal 10 e-books en 10 luisterboeken tegelijk. Elk boek staat drie weken op je boekenplank.
Abonnementen voor volwassenen Alle e-books en luisterboeken van de Online Bibliotheek Maximaal 10 e-books en 10 luisterboeken tegelijk. Elk boek staat drie weken op je boekenplank.

E-books en luisterboeken op je smartphone of tablet

Wil je boeken zoeken, lenen, lezen en luisteren op je telefoon of tablet? Dat allemaal in één app.

Heb je vragen of opmerkingen over de app? Bekijk dan de uitgebreide uitleg op de website van de Online Bibliotheek.

E-books op je e-reader of computer

Heb je nog vragen?

Voor meer informatie over en hulp bij e-books en luisterboeken verwijzen we je graag naar de klantenservice van Online Bibliotheek. Daar vind je een ruim overzicht van de meestgestelde vragen.